ShippingWatch

Danmark kan få 35 mia. kr. ved at børsnotere Dong Energy E&P

Hvis den danske stat vælger at børsnotere Dong Energys Exploration & Production-afdeling (E&P), vil det kunne medføre en gevinst på 35 mia. kr., skriver Børsen torsdag.

Foto: DONG

To uafhængige eksperter har overfor Dagbladet Børsen vurderet, at markedsprisen på Dong Energys olie- og gasafdeling, E&P, ville være 30-35 mia. kr., hvis divisionen blev splittet fra resten af forretningen og børsnoteret. Ifølge kilderne er der tale om et konservativt bud, og særligt Dongs norske felter er efter deres vurdering værdifulde.

"Jeg vurderer, der ligger gode værdier i Dong Energys olie og gasforretning ved en hel eller en delvis privatisering gennem eksempelvis en børsnotering. Og staten kan i starten fastholde at sidde med hovedparten af aktierne i selskabet," siger Morten Mønster, partner i Deloitte Oslo, til Børsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs