ShippingWatch

Brasiliens rigeste mand bliver forgyldt af offshore

Der er kæmpe forventninger til efterspørgslen på offshore fartøjer de næste ti år. Brasiliens rigeste mand Eike Batista bygger verdens største skibsvært i nærheden af Rio de Janeiro.

Milliardæren Eike Batista, der står bag imperiet EBX Group, har svært ved at få armene ned ved udsigten til et guldrandet årti for offshore supply services.

"Der er en gigantisk efterspørgsel på FSOP's (floating storage, produktion and offloading skibe) og på HHPs (high holding power anchors) samt på offshore supply skibe. Behovet vil ligge på mellem 400 og 600 enheder alene i Brasilien de næste ti år," siger Eike Batista til Lloyds List.

Gigantværft

EBX Group er i fuld gang med at bygge verdens største skibsværft, Açu Shipbuilding, for at følge med efterspørgslen på fartøjer. Sydkoreanske Hyundai Heavy Industries (HHI) ejer 10 procent af aktierne i det nye skibsværft, og sidste uge landede en ordre på 732 millioner USD, da Kingfish do Brasil Navegação bestilte 11 medium range tankskibe. På en af Eike Batistas eksisterende skibsværfter i Santa Caterina, er der i øjeblikket 48 enheder i ordrebogen til en værdi af 30 milliarder USD:

"Vores joint venture med Hyundai gør det muligt at anvende den mest sofistikerede knowhow i produktionen af skibe," siger Eike Batista.

HHI vil medbringe 40 sydkoreanske ledere til det nye skibværft, og Eike Batista anslår, at 3000 ingeniører er under optræning i Brasilien. 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs