ShippingWatch

Mærsk vil investere op mod 34 mia. kr. i nye borerigge

Mærsk-koncernens afdeling for borerigge, Maersk Drilling, har så godt gang i forretningen, at den planlægger nye milliardinvesteringer for at udvide flåden.

Maersk Drilling vil i de kommende år placere ordrer for op mod 6 mia. dollar, eller godt 34 mia. kr., for at sikre yderligere kapacitet i 2016 og årene derefter. Det fortæller Claus V. Hemmingsen, chef for Maersk Drilling og en del af Mærsk-koncernens topledelse, i et interview med Bloomberg News.
"Vi tror stadig på markedet. Olieproduktionen falder, og for at leve op til efterspørgslen er der store mængder olie, der skal findes og produceres inden for meget kort tid,"siger Claus V. Hemmingsen til nyhedsbureauet.
Maersk Drilling har i forvejen en række nye rigge på vej fra værfterne, med levering fra næste år. Det kan dog blive allerede i år, at ordrerne på de nye rigge bliver lagt.
I august 2011 sagde Claus V. Hemmingsen ellers, at priserne på nye rigge var steget så meget, at han ville vente med at bestille flere. Nu er billedet dog mere lovende, antyder han.
"Prisen er steget meget over de seneste år, men lige nu lader det til, at priserne har stabiliseret sig, dog på et meget højt niveau. Der er en grænse for, hvor meget priserne kan stige, siger Claus V. Hemmingsen til Bloomberg News.
Maersk Drilling fik i 2011 et overskud på næsten 3 mia. kr., og har i de første tre måneder af 2011 indgået kontrakter med en samlet værdi på 3,3 mia. kroner.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs