ShippingWatch

Eldrups guldfugle koster milliarder

Den fyrede Dong-direktør Anders Eldrups højt profilerede Corporate Affairs-afdeling har flere fiaskoer på kontoen.De har samlet kostet det statsejede energiselskab adskillige milliarder.

Foto: Af CARSTEN ANDREASEN

På trods af tårnhøje lønninger og lukrative vilkår har Dong Energys prestigefulde afdeling Corporate Affairs med den hjemsendte Jakob Baruël Poulsen i spidsen stået bag adskillige milliardsvipsere. Den højtprofilerede afdeling, hvor chefen Jakob Baruël Poulsen tjente mere end Dong Energys øverste chef, Anders Eldrup, og medarbejderne blev belønnet med millionlønninger og lukrative ansættelsesvilkår, har således haft direkte ansvar for en række af Dongs største forretningsmæssige fiaskoer gennem de senere år.

Det gælder blandt andet Dongs ambitiøse satsning på fibernet, der var Jakob Baruël Poulsens påfund, som endte med at koste det statsejede selskab 1,2 mia. kr., da man måtte sælge det til TDC for nogle år siden. Også et problemfyldt kulfyret kraftværk i Tyskland, et fejlslagent bioethanol-projekt i Kalundborg samt den meget omtalte satsning på elbiler i form af firmaet Better Place har alle været projekter, hvor Corporate Affairs og den forgyldte Jakob Baruël Poulsen har spillet en helt central rolle.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs