Ingeniørforening revser Dong for overbetaling 

Dong overbetaler sine ingeniører for at tiltrække de stærkt efterspurgte specialister. Og det er konkurrenceforvridende, mener brancheforening.
AF MARLENE SORENSEN

En gennemsnitlig løn der ligger 15-20 procent over, hvad andre i branchen kan tilbyde. Det er hvad Dong betaler i kampen om ingeniører inden for olie- og vindindustrien. Og det er stærkt konkurrenceforvridende, mener Henrik Garver, adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

Konkurrenceforvridning

"Vi ser det som konkurrenceforvridning, fordi Dong er et statsligt aktieselskab, der bruger sine store økonomiske ressourcer til at trække de bedste hoveder væk fra private selskaber, som ikke kan tilbyde samme løn. Det er ikke fri konkurrence i vores øjne," siger Henrik Garver til Berlingske Business.
Den gennemsnitlige årsløn i Dong Energy steg i 2011 med ni procent til omkring 668.000 kroner inklusiv pension, mens den gennemsnitlige løn i branchen for rådgivende ingeniørvirksomheder sted med 1,3 procent til omkring 570.000 kroner inklusive pension i 2011.

En mangelvare

DONG Energys konstituerede topchef, Carsten Krogsgaard Thomasen, forklarer den markante lønstigning med, at Dong har skåret ned på antallet af lavtlønnede ansatte til fordel for ingeniører til olie- og vindforretningen, som er en særlig mangelvare og derfor særligt dyre.
Et selskab som Rambøll er imidlertid også stor inden for ingeniører til olieindustrien, og Foreningen af Rådgivende Ingeniører køber derfor ikke argumentet.
Carsten Nielsen, vicepræsident i Semco, der er med i kampen om de ombejlede ingeniører, oplyser, at Semco også har mistet nogle medarbejdere til Dong.
"Men om det skyldes overbetaling, tør jeg ikke sige," siger han til Shippingwatch.


 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også