ShippingWatch

Dong Energy undersøger ansættelsesvilkår

Bestyrelsen i DONG Energy har over de seneste dage afdækket nogle forhold, der gør, at en enig bestyrelse har mistet tilliden til Anders Eldrup, skriver Dong i en meddelelse. Det drejer sig om "usædvanlige ansættelse- og fratrædelsesvilkår for nogle enkelte nøglemedarbejdere i DONG Energy".

Foto: Af CARSTEN ANDREASEN

Dong Energy har besluttet at iværksætte en undersøgelse af de forhold om "usædvanlige ansættelses- og fratrædelsesvilkår," der i forgårs førte til, at CEO Anders Eldrup måtte forlade sin stilling.

"Disse vilkår er indgået uden bestyrelsens vidende. På den baggrund er Anders Eldrup fratrådt som adm. direktør for DONG Energy," skriver Dong onsdag i en pressemeddelelse. I samme forbindelse siger bestyrelsesformand, Fritz Schur:
 

"Beslutningen om Anders Eldrups fratrædelse har intet med Rigsrevisionens undersøgelse at gøre, men bestyrelsen har erfaret, at Anders Eldrup har godkendt nogle usædvanlige ansættelsesforhold for enkelte medarbejdere i DONG Energy."
"På nuværende tidspunkt, er det bestyrelsens formodning, at det kun drejer sig om ganske få personer, der er omfattet af de udsædvanlige ansættelsesvilkår. For at afdække sagens fulde omfang, har bestyrelsen igangsat en ekstern advokatundersøgelse, der forventes at ligge klar om 14 dage".

Fritz Schur tilføjer, at bestyrelsen var enig i, at den burde have været inddraget i forholden, og at det derfor også var en enig bestyrelse, der traf afgørelsen om, at Anders Eldrups fratrædelse.

"Vi mener ikke, at Anders Eldrup har handlet for egen vindings skyld i denne sag. Vi anerkender fortsat den store indsats, Anders Eldrup gennem årerne har ydet for at gøre DONG Energy til et af Nordeuropas ledende energiselskaber," siger bestyrelsesformanden.


 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs