ShippingWatch

Eldrup gik hjem med millioncheck

Den afgåede Dong-chef Anders Eldrup blev forgyldt på vej ud af virksomheden.

Den nu forhenværende topchef i Dong Energy, Anders Eldrup, må med afskedigelsen i landets største energiselskab, Dong Energy, vinke farvel til en gage, der i 2011 androg godt 6 mio. kr. (5,7 mio. kr. i 2010).

Men han kommer næppe til at savne smør på brødet.

Ifølge årsregnskabet for 2011 var Anders Eldrup ansat på en kontrakt, der sikrer ham en godtgørelse svarende til 33,5 måneders løn, hvis hans kontrakt blev opsagt. Det vil baseret på en gennemsnitsberegning af månedslønnen for det seneste år betyde, at Dong-direktøren gennem 11 år får i omegnen af 17 mio. kr. i godtgørelse for afskedigelsen. De 33,5 måneder er sammensat af 12 måneders løn i opsigelsesperioden samt en opsigelsesgodtgørelse svarende til 21,5 måneders løn.

Vil koncentrere sig om bestyrelserne

Cand.scient.pol.-uddannede Anders Eldrup kom til Dong i 2001 efter omkring 30 år i Finansministeriet, hvor han arbejdede sig op gennem graderne og slutteligt fungerede som departementschef, inden han kom til Dong, der i 2006 kom til at hedde Dong Energy efter fusionen med fem mindre energiselskaber.

63-årige Eldrup vil fremover koncentrere sig om bestyrelsesarbejde, siger han.

Han er i dag formand for Copenhagen Cleantech Cluster, ligesom han er medlem af bestyrelserne på Danmark Tekniske Universitet (DTU), Experimentarium, Lindoe Offshore Renewables Center, Rockwool Fonden og Terma.

 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs