ShippingWatch

Mærsk skyder tilbage i oliedebatten

Olieproduktion handler ikke bare om at stikke et sugerør ned i Nordsøen og så læne sig bagover. Maersk Oil savner en mere kvalificeret debat om olien.

Der mangler både viden og nuancer om Danmarks olieproduktion i almindelighed og Mærsks i særdeleshed, hvis man spørger Jakob Thomasen, adm. direktør i Maersk Oil.

Han siger det ikke direkte irriteret, men hans ordvalg efterlader kun lille tvivl om, at man på Esplanaden ikke deler den gængse tilgang i offentligheden om olieproduktionen i Nordsøen og beskatningen heraf.

»For mig er det vigtigt at fjerne det her billede, der ligger i offentligheden af, at Maersk Oil bare har stukket sugerøret ned og så lænet sig tilbage og lavet ingenting. Det er hårdt arbejde hver eneste dag, og det er risikable investeringer hver dag. Der er masser af de investeringer, vi har lavet og laver, som desværre ikke giver nogen forrentning, og så er der så også nogen, der gør,« siger han med en kritisk distance til den forestilling mange har om, hvor nemt det er få olie op fra undergrunden.

Langt fra Anders And

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs