ShippingWatch

Mærsk-boss: Vi glider ikke i olien

Olieafdelingen har været A.P. Møller - Mærsks guldæg i årevis, men det er der sat en midlertidig stopper for. Mærsk Olie & Gas' adm. direktør Jakob Thomasen garanterer dog, at der netop er tale em en midlertidig nedgang.

Foto: Tom Ingvardsen

Olieafdelingen har været A.P. Møller - Mærsks guldæg i årevis, men det er der sat en midlertidig stopper for. Mærsk Olie & Gas' adm. direktør Jakob Thomasen garanterer dog, at der netop er tale om en midlertidig nedgang.

Olien er den helt store indtjeningskilde i A.P. Møller - Mærsk og helt afgørende for koncernens finansielle styrke, men olieforretningens muskler er under restitution i øjeblikket, da man lider under faldende produktion. Og hvad gør man så, når man bevæger sig længere og længere væk fra det mål, som for nogen tid siden ikke syntes så svært at realisere?

I år falder Mærsks olieproduktion med flere end 100.000 tønder dagligt i forhold til 2010, og realiseres forventningen om 265.000 tønder i år, bevæger man sig endnu længere væk fra det erklærede mål om 400.000 daglige tønder. Det virkede ellers ikke synderligt ambitiøst, da det i sin tid blev fremsat, mens den daglige produktion lå omkring 350.000 tønder.

Men der findes en, ja faktisk flere veje ud af nedgangen, bedyrer Jakob Thomasen, adm. direktør i Maersk Oil og medlem af A.P. Møller - Mærsks executive board.

Han nævner efterforskningssucces og bedre indvindingsevne gennem teknologi og udvikling som de to hovedopskrifter og forsikrer, at Mærsks oliedivision er på rette vej, selv om man ved, at man står midt i et par træge år.

»Vi har prøvet at forklare markederne, hvordan det hænger sammen: Vi har en plan for, hvordan vi når vores mål på 400.000 tønder om dagen. Vi har en række lovende feltudviklingsprojekter undervejs, og vi har gjort en række fund, som vi skal udvikle til egentlig produktion. Derudover har vi et aggressivt efterforskningsprogram, som sikrer, at vi på sigt har en stabil pipeline af nye projekter. Men det kræver altså lige et par år, hvor vi trækker vejret dybt og fokuserer på eksekveringen af vores feltudviklinger, inden produktionen kommer op igen. Så vi skal nok levere varen. Vi mener derfor, at det er et realistisk mål at nå de 400.000 tønder,« lover han med et vigtigt forbehold:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs