Nykredit: Uventet pengegave til Mærsk i Algeriet

Det uventede skatteforlig i Algeriet er et fint uventet plus for A.P. Møller-Mærsks aktie, men det rykker ikke afgørende ved investeringscasen, vurderer aktieanalytiker i Nykredit Ricky Rasmussen.
AF RITZAU FINANS

Maersk Oil & Gas kunne fredag berette, at man har indgået et forlig med det statsejede algierske olieselskab Sonatrach. Forliget giver Maersk Oil olievolumener svarende til 920 mio. dollar samt "en mindre forøgelse af Maersk Oils fremtidige andel af olieproduktionen". Det rykker ikke ved casen i A.P. Møller-Mærsk for Nykredits Ricky Rasmussen, men er alligevel et fint uventet plus.

Sagen går ud på, at det statsejede Sonatrach uretmæssigt har opkrævet en algiersk skat fra Maersk Oil og partneren Anadarko. A.P. Møller-Mærsks aktie ligger efter nyheden i et plus på 2,1 pct. til 44.200 kr. for B-aktiens vedkommende.

- Det en længerevarende sag, som nu er løst. Det er et ok resultat for Maersk Oil, der får 920 mio. dollar ud af en sag, der kunne været blevet til et rundt nul. Det er heller ikke noget, jeg tror nogen har indregnet i deres estimater, siger Ricky Rasmussen til Ritzau Finans.

En af de store skuffelser i Mærsks årsregnskab var, at selskabet meldte om et ventet fald i andelen af olieproduktionen i Qatar. Derfor er det også positivt, hvis den algierske aftale kan afbøde bare en smule for det.

- De ventede et produktionsfald på 20 pct. i 2012, så med denne her ekstra produktion bliver det vil en smule mindre end det, siger Ricky Rasmussen og afslutter:

- Det ændrer ikke det store billede i Mærsk, men man skal ikke kimse af, at der nu tilfalder dem omkring 5,5 mia. kr. ekstra. Det var noget, jeg ikke havde indlagt nogen værdi af, så det er ren upside. 5,5 mia. gør en ret stor forskel for resultaterne, men selvfølgelig ikke det store for markedsværdien.

(RITZAU FINANS)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også