Omfattende granskning af Dong Energy

Også Dongs el- og energipriser, skatteforhold og bidrag til staten skal granskes af Rigsrevisionen.

Der er lagt op til en omfattende undersøgelse af Dong Energy. Mens fokus i første omfang har været rettet mod personalegoder og lønniveauet, så viser et notat fra statsrevisorerne til Rigsrevisionen, at der reelt er tale om en totalundersøgelse, der minder om en kulegravning. Det skriver Business.dk. Granskningen vil også omfatte Dongs energipriser i forhold til andre udbydere på det danske marked og sammenlignet med udenlandske energipriser samt Dongs bidrag til den danske stat.

"Der strømmer så store mængder penge gennem eenergisektoren, at vi er nødt til at danne os et overblik over, om de bliver administreret fornuftigt. Dong er det største selskab og er markedsdominerende, og det er afgørende, at netop det selskaab drives på den rette måde," siger statsrevisorer Klaus Frandsen, Det Radikale vensstre, til Business.dk.

Undersøgelsen er iværksat efter en henvendelse til en statsrevisor fra en kilde med indgående kendskab til forholdene i Dong Energy. De oplysninger, som statsrevisorerne har fået, har i første omgang drejet sig om rundhåndet omgang med personalegoder og lønninger, men efterfølgende har ført til ønsket om en totalundersøgelse af Dong Energy.

Dong Energy hilser undersøgelsen velkommen og understreger, at man samarbejder fuldt ud med Rigsrevisionen.

Mistanke om frås i Dong 

    

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også