Oliepriserne siver efter løft i dollarkurs og inden Fed-møde

Rusland planlægger at skære olieproduktionen med 500.000 tønder om dagen i marts, hvilket svarer til 5 pct. af landets samlede udbud. 
Foto: Yoruk Isik/reuters/ritzau Scanpix
Foto: Yoruk Isik/reuters/ritzau Scanpix
Af Marketwire

Oliepriserne er faldet en smule tirsdag efter en styrkelse af dollar, og mens markedet venter på signaler fra den amerikanske centralbank, Federeal Reserve, efter en smal stigning i oliepriserne mandag grundet forventninger om øget efterspørgsel.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 83,07 dollar mod 83,44 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 76,34 dollar mod 76,60 dollar mandag eftermiddag.

Handlere afventer referat fra Federal Reserves møde onsdag, som kan øge bekymringerne for, at renterne vil forblive høje i en længere periode.

Samtidig med forventninger om en rekordhøj kinesisk olieimport i 2023 mens forsyningen af olie strammes, er markedets fokus på den førte pengepolitik i USA. Analytikere mener, at oliepriserne kan stige i de kommende uger grundet forsyningsmangel og stigende efterspørgsel, på trods af amerikanske rentestigninger, lyder det ifølge Reuters.

”På trods af de kortsigtede prisændringer grundet ophobningen i de amerikanske olielagre sidste uge, står oliemarkedet stadig over for et problem med manglende forsyninger grundet den kinesiske genåbning og de ventede fald i Ruslands produktion”, fortæller Tina Teng, der er analytiker hos CMC Markets, ifølge Reuters.

Rusland planlægger at skære olieproduktionen med 500.000 tønder om dagen i marts, hvilket svarer til 5 pct. af landets samlede udbud. Det sker efter Vestens sanktioner mod den russiske olie.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også