ShippingWatch

EU på vej med nye sanktioner mod Rusland - prisloft på olie overvejes

EU’s medlemslande har overvejet en række forskellige foranstaltninger til at straffe Rusland, herunder et loft over russiske oliepriser, skriver Bloomberg.

Foto: Jens Dresling

Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, vil onsdag annoncere et nyt sæt sanktioner, som vil være målrettet mod Rusland for landets invasion af Ukraine.

Det skriver Bloomberg News.

EU’s medlemslande har overvejet en række forskellige foranstaltninger til at straffe Rusland, herunder et loft over russiske oliepriser.

Separat overvejer de europæiske allierede, hvordan de skal reagere på en afbrydelse af Nord Stream-gasrørledningen, da Rusland truede med at afbryde de sidste gasforsyninger til Europa via Ukraine.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sagde efter mødet med den danske forsvarsminister Morten Bødskov, at de diskuterede ”beskyttelse af kritisk infrastruktur.”

Vestlige beskyldninger om, at Rusland saboterede Nord Stream-rørledningssystemet, er ”temmelig forventede” og også ”dumme” og ”absurde,” har en Kreml-talsmand Dmitry Peskov ifølge Bloomberg News sagt til journalister på en telekonference.

Analytikere forventer lavere oliepriser på grund af recessionstrussel

Prisloft skal få russisk olie til at flyde trods embargo - tankrater fortsætter op


Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk droppede sin stort anlagte blockchain platform, EU blev enig om en foreløbig aftale om at få shipping ind i sit kvotehandelssystem, og tankmarkedet gør sig klar til EU’s forbud mod russisk olie. Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs