ShippingWatch

Tyske RWE skal opføre Danmarks største havvindmøllepark

For fjerde gang i træk må Ørsted se sig slået på hjemmebane, om end det denne gang kom ned til rent uheld. Vi fastholder fokus på Danmark, konstaterer direktør.

Foto: Ørsted / PR

Horns Rev 3, Vesterhav Syd- og Nord, Kriegers Flak og nu Thor. For fjerde danske havvindudbud i træk har vinderen været en anden end den globale markedsleder og hjemmebanespiller, Ørsted. Onsdag blev det tyske energiselskab RWE således valgt til at opføre de 1.000 MW ud for Thorsminde frem mod 2027.

Dog er der en markant forskel. For mens de foregående tre udbud slet og ret blev tabt på grund af et utilstrækkeligt lavt bud, havde Ørsted tilbudt at opføre Thor til den lavest tilladte pris på 0,01 øre/kWh. Problemet for energiselskabet var blot, at det samme havde også fire øvrige bydere, hvilket medførte en afgørelse per lodtrækning, hvor tyskerne trak det længste strå.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs