ShippingWatch

Rigmand fik milliardtab på Transocean i 2020

Den norske rigmand og investor Frederik Mohn fik et stort milliardtab i sit investeringsselskab sidste år. Investering i boreselskabet Transocean trak ned, skriver norsk medie.

Foto: PR/Transocean

Boreselskabet Transocean og nedturen på oliemarkedet udløste et stort tab i den norske rigmand Frederik Mohns private investeringsselskab Perestroika sidste år.

Tabet løb her op i 3,3 mia. norske kr., skriver E24. Det hænger ikke mindst sammen med en stor nedskrivning på Frederik Mohns investering i boreselskabet Transocean, der ligesom konkurrenterne blev hårdt ramt af sidste forårs kollaps i olieprisen.

Perestroikas aktier og obligationer er i regnskabet blevet værdisat til omkring 2 mia. norske kr., efter de oprindeligt blev købt for omkring 5,5 mia. norske kr., skriver E24.

Store dele af nedskrivningen venter Perestroika dog at kunne tilbageføre i år, hvor Transocean-aktien og olieprisen er steget, skriver E24.

For nylig kom det frem, at Frederik Mohn har købt aktier i Transocean, hvor han også sidder i bestyrelsen.

Foruden boreselskabet har Mohn tidligere været storaktionær og siddet i bestyrelsen i offshorerederiet Dof, men sidste år trak han sig fra et samarbejde med medinvestoren Helge Møgster om at eje omkring halvdelen af aktierne i Dof.

Siden har Mohn solgt ud af aktierne i rederiet.

Norsk rigmand køber op i rigselskabet Transocean 

Norsk rigmand sælger ud af aktier i presset offshorerederi 

Norsk rigmand overvejer at sælge stor ejerandel af Transocean 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs