Wilhelmsen og Østensjø vil sende fælles vindsats på børs

Wilh. Wilhelmsen-gruppen vil sammen med det norske selskab Østensjø tage det fælles vindsats Edda Wind på børsen i Oslo. Selskabet har netop bestilt flere skibe.
Foto: Wilhelmsen
Foto: Wilhelmsen

Wilh. Wilhelmsen-gruppen og Østensjø har planer om at børsnotere det fælles vindsats Edda Wind.

Planerne kommer frem efter, at Wilhelmsen over det sidste halve år har øget sin ejerandel betydeligt i rederiet.  I september sidste år købte shippinggruppen 25 pct. af vindservice-rederiet med en option på yderligere 25 pct. Den er netop blevet indløst for nylig, så Wilhelmsen dermed ejer halvdelen af Edda Wind.

Det fællesejede rederi satser stort på at drage nytte af et fremadstormende vindmarked. Sammen med børsplaner får det Edda Wind til at udvide sin ordrebog fra fire til nu seks CSOV-skibe, der skal leveres over de kommende år.

"Som følge af selskabets vækst er det blevet besluttet at gøre klar til en børsnotering af Edda Wind på Euronext Growth," skriver Østensjø i en meddelelse mandag.

Med de to seneste nybygningsordrer vil Edda Winds flåde samlet set bestå af otte skibe, når de alle er leveret. Fire af dem er på aftale med "nøglekunder som Ørsted, Vestas og Ocean Breeze," lyder det i meddelelsen.

Edda Wind har desuden optioner på at bestille flere skibe, uden at antallet konkretiseres.

Wilhelmsen fordobler sit ejerskab i vindrederi

Norske Wilhelmsen køber op i havvind 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også