ShippingWatch

Hitecvision køber britiske oliefelter fra Exxon Mobil i milliardhandel

I mellem et og to år har den norske fond arbejdet for at købe det meste af den amerikanske oliekæmpe Exxon Mobils aktiver på den britiske side af Nordsøen.

Foto: Magnus Holm

1 mia. dollars eller godt 6,1 mia. kr. Så meget har norske Hitecvision, der er Norges største kapitalfond punget ud med for at overtage størstedelen af Exxon Mobils aktiver i den britiske del af Nordsøen.

Det skriver E24.

Gennem sit britiske olieselskab, Neo Energy, lægger Hitecvision lidt over 1 mia. dollars på bordet for andele i 14 felter.

"Det er en god følelse at krydse målstregen. Dette har været en hård sag, men vi overvejede aldrig at droppe ud undervejs," siger Kjell-Erik Endresen, som er seniorpartner i Hitecvision til E24.

Handlen, der har været undervejs i næsten to år, har også været forsinket af flere grunde. Først og fremmest er Exxon Mobil et stort selskab, og af den grund, er der mange led, sådan en handel skal igennem. Dernæst har coronapandemien også forsinket aftalen, lyder det.

Købsprisen kan dog stige med omkring 1,8 mia. kr. i fremtiden, afhængigt af hvordan olieprisen udvikler sig i fremtiden, oplyser E24.

Hitecvision har siden begyndelsen været tunge på olieinvesteringer, men er i de seneste år gået mere intensivt ind i investeringer i vedvarende energi. Senest med et samarbejde med norske Agder Energi.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch.

Selskaberne styrter til Norges havvind

Hitecvision laver milliardsatsning med energikoncern 

Mere fra ShippingWatch

Singapore er på vej med et center for dekarbonisering

Havnemyndigheden i Singapore støtter et forslag om at etablere et center for dekarbonisering. Centeret skal skabe rammerne, hvor aktører kan koordinere og implementere løsninger, der kan være med til at reducere shippings CO2-udledning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs