ShippingWatch

Norsk rigmand er blevet en af de største ejere af Trøims Borr Drilling

Gennem investeringsselskabet Kistefos er den norske rigmand Christen Sveaas blevet en af de største ejere i Borr Drilling med tæt på den samme ejerandel som stifteren Tor Olav Trøim. Det skriver Dagens Næringsliv.

Tor Olav Trøim var i 2016 med til at stifte Borr Drilling, hvor Christen Sveaas' Kistefos netop er blevet en af de største aktionærer. | Foto: PR / Marine Money/Marine Money

Den norske rigmand Christen Sveaas og hans investeringsselskab Kistefos er blevet en af de største ejere af boreselskabet Borr Drilling, der blev stiftet af Tor Olav Trøim.

Det skriver Dagens Næringsliv, efter Borr Drilling i sidste uge først meldte ud, at selskabet havde fået opbakning til en længe ventet plan om refinansiering. Dernæst, at selskabet fredag rejste 46 mio. dollar gennem en aktieudstedelse.

Her deltog netop Kistefos med omkring 100 mio. norske kr. i kapital, hvilket svarer til en fjerdedel af emissionen. Det gør Sveaas og Kistefos til et af selskabets største ejere med 5,1 pct. af aktierne, hvilket er tæt på Tor Olav Trøims andel på 6,3 pct., skriver Dagens Næringsliv.

Over for avisen ønsker Kistefos-chef Bengt A. Rem ikke at kommentere hverken tidshorisont for investeringen, eller om Kistefos kan tænkes at øge andelen. Han gør det dog klart, at investeringsselskabet ikke ønsker at blive repræsenteret i bestyrelsen.

"Det her er en ren finansiel investering, som vi håber på at kunne realisere med gevinst," skriver Bengt A. Rem i en mail til Dagens Næringsliv.

Borr Drilling fik i sidste uge opbakning af sine långivere til en plan, der blandt andet udsætter forfald på lån til 2023, mens der netop skulle hentes frisk egenkapital ind i selskabet.

Kistefos har blandt andet store investeringer i shipping via supply-rederiet Viking Supply Ships og tørlastselskabet Western Bulk.

Shippingselskaber trak norsk rigmand ned i første halvår 

Borr Drilling henter millioner efter grønt lys til redningsplan

Kriseramte Borr Drilling får godkendt sin redningsplan 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM overtager 50 pct. af spansk terminal

CMA CGM udvider i Middelhavsregionen med købet af 50 pct. minus én aktie af den spanske containerterminal TTIA i Algeciras. Det beskrives som en strategisk investering, hvor beløbet dog ikke er oplyst.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs