Total har "iværksat omfattende tiltag" mod coronavirus

Olieselskabet Totals danske afdeling har ifølge direktør Patrick Gilly iværksat "omfattende tiltag" mod  coronavirus. Selskabet har et "et meget lavt antal bekræftede covid-19 tilfælde, og de få, der er ramt, er på nuværende tidspunkt i karantæne."
Totals chef for den danske del af Nordsøen, Patrick Gilly, bemærker at Total har forpligtelser over for staten, medarbejderne og det mandskab, der er hyret udefra. Dem vil Total leve op til - coronakrise eller ej, siger han. | Foto: Total S.A. / PR
Totals chef for den danske del af Nordsøen, Patrick Gilly, bemærker at Total har forpligtelser over for staten, medarbejderne og det mandskab, der er hyret udefra. Dem vil Total leve op til - coronakrise eller ej, siger han. | Foto: Total S.A. / PR

Selv om man har sit udgangspunkt flere hundrede kilometer ude på Nordsøen, er det ingen garanti for, at man går fri af den voldsomme smittespredning fra coronavirus.

Det understreger olieselskabet Total over for EnergiWatch.

"Total E&P Danmark har et meget lavt antal bekræftede covid-19 tilfælde, og de få, der er ramt, er på nuværende tidspunkt i karantæne," oplyser Total.

Olieselskabet vil ikke bekræfte, hvorvidt der er tale om smittetilfælde eller medarbejdere, der er blevet sendt i hjemmekarantæne.

EnergiWatch har tidligere beskrevet, at Total har sendt medarbejdere i selvkarantæne, efter de er vendt tilbage fra ferie i kritiske områder.

"Under denne udfordrende periode med coronavirus, der påvirker alles dagligdag, er vores vigtigste prioritet fortsat at beskytte vores arbejdsstyrke på land såvel som offshore, samtidig med at vi opretholder en stabil og sikker produktion," skriver Total.

Selskabets direktør for den danske del af forretningen, Patrick Gilly, fortæller, at Total har "iværksat omfattende tiltag for at beskytte vores personale og sikre forretningens kontinuitet."

Det drejer sig især om nye foranstaltninger offshore.

Står foran svær opgave

Først og fremmest har Total suspenderet al helikoptertrafik til og fra de producerende felter, ligesom de ansatte er blevet bedt om at forblive offshore.

Total er i denne uge i gang med at udskifte de mandskaber, der befinder sig på platformene.

"En sådan ændring kræver nøje planlægning og tæt samarbejde med vores leverandører af indlejet personale for at sikre, at skiftet sker på sikker vis med alle tiltag på plads, så ingen udsættes for smitte," skriver Total til EnergiWatch.

Derudover har Total lavet skærpede retningslinjer for at undgå, at de næste medarbejdere, som sendes afsted offshore, bringer smitte med sig. Inden afrejse skal medarbejderne derfor udfylde et spørgeskema i lufthavnen i Esbjerg, ligesom de skal have en samtale med og screenes af Totals sundhedspersonale.

På platformene offshore er der blevet indført skærpede husregler, der blandt andet handler om at skille personalet bedre fra hinanden for at reducere risikoen for smitte. Derfor sidder medarbejderne anderledes i kantinen, ligesom de forskellige arbejdsgrupper ikke må blande sig med hinanden.

Ydermere har DUC-operatøren minimeret antallet af medarbejdere på platformene i Nordsøen, så det nu kun er dem, der bestrider de allermest kritiske opgaver, som får lov at opholde sig på platformene.

Ramt på økonomien

Før de nye retningslinjer blev implementeret, havde Total allerede besluttet at droppe alle stormøder og sendt kontormedarbejderne på land hjem at arbejde i videst muligt omfang.

Total har fortsat ingen forventning om, at DUC's produktion af olie og gas vil blive påvirket af situationen.

Ikke desto mindre står det nu klart, at corona-virusset ikke kun er en sundhedsmæssig risiko for Total, men også i høj grad en økonomisk.

I fredags indkaldte Totals topchef, Patrick Pouyanné, således medarbejderne i hovedkontoret i Paris til et møde, hvor han fremlagde en ny og nedjusteret investeringsstrategi for oliekæmpen.

Både spredningen af corona-virus og uenighederne imellem Rusland og Saudi-Arabien har mere end halveret olieprisen siden nytår, hvorfor Total har reduceret sit budget for nettoinvesteringer for indeværende år til mindre end 15 mia. dollar. 

Samtidig skal Total skære 800 mio. dollar af sine operationsomkostninger, ligesom selskabet dropper et planlagt aktietilbagekøbsprogram på 2 mia. dollar.

Total vil endnu ikke kommentere, hvordan planen måtte påvirke selskabets virke i dansk sektor.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Olieselskaber skærer i investeringer og sløjfer aktietilbagekøb 

Verdens olielagre kan være fyldt op om få måneder

Equinor venter langvarige konsekvenser af coronavirus og olieprisfald 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også