ShippingWatch

Kapitalfond sælger olieserviceselskaber for milliardbeløb

En norsk kapitalfond har solgte fire olieserviceselskaber for en samlet pris på ca. en mia. kr. Salget kommer, efter at en anden kapitalfond har droppet storsalg af olieserviceselskaber.

Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix

Den norske kapitalfond EV Private Equity har solgt fire olieserviceselskaber for samlet set 1,3 mia. norske kr., svarende til 1 mia. kr., skriver Dagens Næringsliv.

Der er tale om fire selskaber Halfwave, Halfwave Subsea, Fotech og Enpro Subsea til forskellige købere, eksempelvis BP.

"Det er segmenter, hvor der er god interesse, mens der er andre segmenter, hvor man er forsigtig med nye projekter," siger formand og partner EV Private Equity, Kjell Jacobsen, til Dagens Næringsliv.

Kapitalfonden ønsker ikke at oplyse, hvad de enkelte selskaber er blevet solgt for. Men daglig leder i kapitalfonden Helge Tveit fortæller til Dagens Næringsliv, at selskaberne er blevet solgt for 15 gange driftresultatet før afskrivninger (ebitda).

EV Private Equitys salg af selskaberne kommer efter, at det ikke lykkedes en anden stor norsk kapitalfond Hitecvision at sælge 20 olieserviceselskaber.

I stedet har Hitecvision besluttet at holde fast i selskaberne og samle dem i en koncern med navnet Moreld. Koncernen har ca. 3600 ansatte og en omsætning på 8,8 mia. norske kr.

Norsk fond aflyser salg af olieservice-selskaber og stifter ny milliardkoncern

På tre måneder har fire drilling-selskaber tabt 10,6 milliarder kroner

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs