ShippingWatch

Olien tilbage på niveau fra før droneangreb

Oliepriserne er fredag morgen tilbage på niveauet fra før USA's luftattentat mod den iranske generalmajor Qassem Soleimani. Investorerne optages nu i højere grad af økonomiske vækstudsigter og en uventet stigning i de amerikanske lagre af råolie.

Foto: Nick Oxford/Reuters/Ritzau Scanpix

Oliepriserne har i løbet af natten til fredag fortsat den nedadgående tendens fra de seneste handelsdage. Det skyldes, at krigstruslerne i Mellemøsten, som tidligere har sendt priserne i vejret, så småt er på retræte.

Investorerne ser nu andre markedsforhold være mere udslagsgivende for prisudviklingen, skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 65,16 dollar mod 65,30 dollar natten til fredag. Torsdag eftermiddag kostede en tønde 65,17 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 59,35 dollar mod 59,71 dollar fredag nat, mens den torsdag ved dansk børslukketid kostede 59,24 dollar.

Oliepriserne er fredag morgen tilbage på niveauet fra før USA's luftattentat mod den iranske generalmajor Qassem Soleimani - et angreb, som har skabt store politiske spændinger og resulterede i et iransk modsvar på amerikanske styrker i form af et missilangreb.

Frygten for yderligere konfliktoptrapning landene imellem er dog aftaget en smule siden, hvorfor investorerne fredag morgen fokuserer på andre markedsforhold.

De optages nu i højere grad af økonomiske vækstudsigter og en uventet stigning i de amerikanske lagre af råolie.

"Selv om markedet helt rigtigt vurderer, at risikoen for udbudsforstyrrelser i Mellemøsten er faldet, mener vi dog stadig, at de politiske problemer i regionen udgør en fare for produktionen," vurderer J.P. Morgan i et notat ifølge Reuters.

Petrobras sender sine skibe udenom Hormuzstrædet

Trump vil optrappe sanktioner over for Iran

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere