ShippingWatch

Johan Uggla kommer ind i bestyrelsen af Maersk Supply Service

Mærsk-arvingen Johan Uggla træder ind i bestyrelsen af offshorerederiet Maersk Supply Service. Han er til daglig topchef for Maersk Training.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Emil Sørensen

Johan Uggla træder ind i bestyrelsen hos offshorerederiet Maersk Supply Service. Det fremgår af en meddelelse fra CVR.

Johan Uggla har allerede erfaring fra offshorebranchen, hvor han er adm. direktør for Maersk Training, som leverer sikkerhedstræning til ansatte i olie- og vind-industrien.

Maersk Supply Service har udviklet sig til lidt af et problembarn for Maersk og skulle egentlig sælges som led i udskilningen af de olierelaterede aktiviteter. Men efter at have afsøgt markedet måtte Maersk opgive at finde en køber i marts.

Siden da har rederiet skiftet ud på bestyrelsesposten, hvor Henriette Thygesen afløste Carsten V. Hemmingsen i forbindelse med, at han forlod Maersk. Thygesen er til daglig til topchef i Svitzer.

Nu kommer Johan Uggla, som er Ane Mærsk Ugglas ældste søn, så også ind i bestyrelsen.

Det er olieprisens fald fra midten af 2014, som har skabt problemer for Maersk Supply Service. Faldet satte gang i en stor oprydning i olieselskaber, som bl.a. skar ned på sit forbrug af services.

Selv om olieprisen siden har indhentet en del af det tabte, så er der stadig lang vej tilbage til de gode tider. Og det kan mærkes i et selskab, som Maersk Supply Service, der lever af olieindustrien.

Robert Uggla om aflyst salg af Supply Service: Det er bedre at vente

Maersks frasalg af energiforretningen blev indhentet af olieprisen

Køberne er til at overse efter tre år med salgsskilt på Maersk Supply Service 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs