ShippingWatch

Frankrig vil fordoble sit årlige udbud af havvind

Det årlige udbud af havvind skal fordobles, lyder det fra landets premierminister Éduoard Phillippe. Frankrigs nuværende ambitioner befinder sig omkring 500 megawatt årligt.

Foto: Deepwater Wind

Frankrig vil fordoble sit udbud af havvind til 1 gigawatt årligt, efter at den seneste udbudsrunde i landet har bekræftet betydelige omkostningsreduktioner i sektoren. Det siger Frankrigs premierminister ifølge branchemediet Recharge Wind.

Det er den igangværende udbudsrunde af 600 megawatt ved Dunkerque i Frankrig, som har overbevist den franske regering om, at industrien kan levere billige, velplanlagte projekter.

"Vi vil kunne øge tempoet i fremtidige udbud til en GW per år," siger den franske premierminister, Édouard Philippe.

Frankrigs nuværende ambition lyder ifølge et udkast til landets nationale energiplan, PPE, på af ca. 5 gigawatt frem til 2028 - eller omkring 500 megawatt årligt. Det har mødt kritik fra den franske industri, som mener, at udspillet er for konservativt.

Den danske energikoncern Ørsted meddelte i starten af året, at selskabet havde planer om at udvide havvindmølleforretningen til et nyt europæisk marked og berettede, at det var gået sammen i et konsortium med franske Total og belgiske Elicio om at byde på havvindmølleprojektet ved Dunkerque i Frankrig.

Udgifter til havvindmøller kan stige 17 pct. mod 2028

Amerikansk stat vil mangedoble ambitioner for havvind

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere