ShippingWatch

Solstads 2018 er værre end først antaget

2018 gav et større underskud for Solstad Offshore end først rapporteret. Rederiet kæmper med at lande en restrukturering.

Foto: Solstad

En nærmere gennemgang af regnskabstallene hos Solstad Offshore har givet et større underskud i 2018 end først antaget.

Det oplyser Solstad i sit konsoliderede regnskab for 2018. Her lyder det, at underskuddet viste sig at være 153 mio. norske kr. større, end hvad rederiet tidligere har udmeldt. Samtidig er også egenkapitalen faldet med yderligere 200 mio. norske kr. til et minus på 851 mio. norske kr.

Samlet set lyder offshorerederiets underskud før skat dermed på 5,8 mia. norske kr. i et 2018, hvor Solstad undervejs måtte foretage store nedskrivninger af sin flådeværdi.

Selskabet er i forhandlinger med dets finansielle nøglekreditorer om at opnå en finansiel restruktuering.

Solstad Offshore

I sin seneste meddelelse henviser Solstad desuden til bestræbelserne på at lande en omfattende restruktureringsplan for rederiet.

"Selskabet er i forhandlinger med dets finansielle nøglekreditorer om at opnå en finansiel restruktuering. Lykkedes den, kan det afhjælpe dets negative egenkapitalssituation og give grundlag for en langvarig finansiel platform for selskabet," skriver Solstad og fortsætter:

"Årsregnskabets antagelse om going concern afhænger af udfaldet på selskabets restruktueringsindsats, og revisorrapporten lægger især vægt på forholdet omkring selskabet som fortsat forretning i forbindelse med den igangværende restrukturerinsproces."

Solstad Offshore er resultatet af en fusion fra 2017. Her gik Solstad Offshore sammen med Farstad Shipping og Deep Sea Supply. I sammenlægningen indgik også Rem Offshore, som i forvejen var fusioneret med Solstad Offshore.

Tidligere gik det fusionerede rederi under navnet Solstad Farstad. Men i oktober skiftede rederiet navn til Solstad Offshore efter et ønske fra Farstad-familien, der ville have sit navn fjernet fra det sammenlagte selskab.

Ny nedskrivning giver Solstad samlet milliardunderskud 

Solstad får godkendt gældsstop frem til juni 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs