ShippingWatch

Shell vil investere adskillige millioner i miljøprojekter

Over de næste tre år vil hollandske-britiske Shell investere et trecifret millionbeløb i dollars i forskellige miljøprojekter, som skal reducere selskabets CO2-aftryk.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Polfoto

Det hollandske-britiske oliefirma Royal Dutch Shell planlægger at investere et anseeligt millionbeløb for at reducere sit CO2 aftryk. Selskabet vil investere 300 mio. dollar over de næste tre år i forskellige miljøprojekter, pengene skal blandt andet bruges på at genplante skove.

Det skriver Bloomberg News.

Det skal blandt andet ske ved, at de hollandske benzinkunder kan købe CO2-kvoter, når de tanker ved en Shell-station. Kvoterne, som kunderne køber, vil derefter blive investeret i miljøprojekter, som skal bidrage til oliegigantens mål om at reducere sin indvirkning på klimaforandringer. Dem, som tanker almindelig benzin, vil kunne købe CO2-kvoter for 1 cent per liter.

Shell har samtidig en målsætning om at reducere sit CO2 aftryk med 3 pct. i 2021, hvilken er en lille opgradering, da det før var på 2 pct.

En af de første klimavenlige projekter for Shell vil være at plante 5 mio. træer i Holland over de næste 12 år.

Det var samtidig selv samme selskab, som blev anklaget i en rapport fra Influencemap, for at bruge sociale medier til at kæmpe mod lovgivningen for klimapolitik.

Ifølge rapporten var olie- og gasselskaberne Chevron, BP og Exxonmobil de tre førende selskaber, der forsøgte at blokere klimapolitikken, som skal håndtere global opvarmning.

Shell blev også omtalt i rapporten, som oplyste, at de store olie- og gasselskaber offentligt støttede klimapolitikken, mens de samtidig forsøgte at blokere for bindende lovgivning på området.

Oliekæmpen var dengang ude at afvise anklagerne.

Saudi Aramco var verdens mest profitable selskab i 2018

Maersks klimastrategi udelukker både olie og LNG 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs