ShippingWatch

Olieimporten til USA falder

Amerikansk import af olie fra Saudi-Arabien har ifølge en ny rapport taget et markant dyk. Det har understøttet stigende oliepriser.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

En rapport fra U.S. Energy Information Administration (EIA) viste onsdag, at der er sket et markant fald i importen til USA af saudiarabisk råolie.

Torsdag stiger den amerikanske WTI-olie med 0,7 pct. i forhold til sent onsdag til 54,63 dollars. Siden dansk børslukketid onsdag kl. 17 er prisen dog kun steget marginalt fra 54,49 dollars.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, stiger torsdag 1 pct. i forhold til sent onsdag til 62,28 dollars, men måles der i forhold til dansk børslukketid onsdag kl. 17, er prisen dog faldet marginalt fra 62,47 dollars.

Sanktioner mod Venezuela kan gavne tankrater

Den ugentlige EIA-rapport viste, at olieimporten fra Saudi-Arabien til USA var blevet mere end halveret i forhold til forrige uges data, noterer Reuters.

Ifølge Australia and New Zealand Banking Group ligger den amerikanske import fra Saudi-Arabien nu på 442.000 tønder om dagen, hvilket er den næstlaveste niveau for ugentlig data siden 2010.

Reuters skriver endvidere, at amerikanske sanktioner mod kriseramte Venezuelas statsejede oliefirma PDVSA også giver forstyrrelser i strømmene af olie til USA.

Opec med Saudi-Arabien i spidsen vedtog i slutningen af sidste år, at reducere olieudbuddet for at booste priserne.

Total med i oliefund i den britiske del af Nordsøen

Oliepriserne stiger ovenpå politisk tumult i Venezuela

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere