ShippingWatch

Oliepriserne fortsætter fremgang og rammer højeste niveau i år

Oliepriserne fortsætter fredagens stigninger og rammer det højeste niveau i år.

Foto: /Ritzau Finans/AP/Jacob Ford

Priserne på den europæiske referenceolie, Brent, og den amerikanske WTI-olie fortsætter mandag morgen fredagens stigninger og rammer det højeste niveau i år, efter at kinesiske tal har vist rekordhøjt olieforbrug, og Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) fortsat skærer i produktionen.

Fredagens prisstigning på råolie på 3,3 pct. til 53,80 dollar per tønde følges mandag op af mindre stigninger, der blandt andet kan tilskrives en ny rapport fra det nationale statistikbureau i Kina.

Tal herfra viser, at bearbejdelsen af råolie i landet er steget til 12,1 mio. tønder om dagen, hvilket er en stigning på 6,8 pct. fra forrige år.

Dertil viste den månedlige Opec-rapport, at organisationens samlede olieudbud er faldet med 751.000 tønder om dagen i løbet af december til 31,5 mio. tønder om dagen. Produktionsfaldet er en konsekvens af Opec-aftalen i december om en produktionsnedsættelse på 1,2 mio. tønder om dagen for at imødegå et stigende globalt overskud.

På trods af pæne tendenser presses priserne dog fortsat af nedsat global vækst og stigende amerikansk produktion.

"Midt på året vil den amerikanske olieproduktion formentlig overstige produktionen i Saudi-Arabien og Rusland," sagde det Internationale Energiagentur fredag til Reuters.

Samtidig nedjusterer Opec sine forventninger til den gennemsnitlige efterspørgsel på råolie i 2019 med 910.000 tønder om dagen i forhold til 2018, skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 62,96 dollar mod 62,82 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 54,06 dollar mod 53,80 dollar fredag eftermiddag.

Handelsopblødning løftede olien til to måneder højt niveau

Bahrain er snart klar til at importere LNG 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs