ShippingWatch

Brasiliansk regering vil privatisere Petrobras

Den nytiltrådte brasilianske regering, som bliver ledet af højrepopulisten Jair Bolsonaro, vil privatisere eller lukke en bred vifte af statslige selskaber. Blandt kandidaterne til en privatisering er olieselskabet Petrobras.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Evaristo SA

Den nye brasilianske regering med præsident Jair Bolsonaro i spidsen vil privatisere eller lukke tæt på 100 statlige selskaber i en manøvre, som kan betyde, at olieselskabet Petrobras kommer på private hænder.

Det skriver nyhedsbureauet NTB.

Planerne om en bølge af lukninger og privatiseringer er en del af den højrepopulistiske regerings ønske om at reducere statens størrelse.

Jair Bolsonaro, som kom til magten 1. januar 2019 og er blevet sammenlignet med Donald Trump, har tidligere meddelt, at det også er planen at privatisere flere af landets havne.

Storbanken Banco de Brasil og investeringsbanken BNDES er blandt andre opsigtsvækkende kandidater til en privatisering.

Olieselskabet Petrobras har i flere år været centrum for en langstrakt sag om korruption, som trækker tråde til skiftende regeringer og præsidenter.

Petrobras er på vej tilbage efter korruptionsskandalen

Petrobras får milliardbøde i korruptionssag

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs