ShippingWatch

Lille pil op til olieprisen efter dage med store udsving

Olieprisen fortsætter den opadgående tendens fra onsdag, hvor prisen for en tønde nordsøolie steg med knap 8 pct.

Olieprisen stiger en spids torsdag og fortsætter derved den opadgående tendens fra onsdag, hvor prisen steg med hele 7,9 pct. for den europæiske referenceolie, Brent.

Torsdag er stigningen noget mindre, da der skal 54,53 dollar til at købe en tønde Brent-olie, hvilket er 0,1 pct. mere end onsdag.

I forhold til den amerikanske WTI-olie skal der torsdag 46,34 dollar til at købe en tønde, og det er 0,3 pct. mere end onsdag.

Også WTI-olien steg kraftigt onsdag - her med 8,7 pct. Det fulgte imidlertid efter et fald mandag på 6,7 pct. for WTI-olien og 6,2 pct. for Brent-olien.

De store udsving kan hænge sammen med den generelle uro, der har været i de finansielle markeder henover julen. Den har især været afledt af ny kritik fra den amerikanske præsident, Donald Trump, som fortsætter med at skyde verbale hegl efter landets centralbankchef, Jerome Powell.

2De finansielle markeder var i juledagene ramt af finansiel usikkerhed. Investorerne var særligt bekymrede over, at Trump igen var ude med riven efter Fed-direktør Powell samt den offentlige nedlukning i USA på grund af manglende opbakning til finansiering af grænsemuren mod Mexico," skriver makroanalytiker Kim Blindbæk fra Sydbank i en kommentar.

Drewry: Tankmarkedet vil overvinde nyt produktionsloft fra Opec

Shell chartrer seks nye LNG-skibe

Saudi-Arabien spår oliepris på 80 dollars

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere