ShippingWatch

Equinor overtager stor andel i britisk oliefelt

Equinor har mandag bekræftet sit køb af det amerikanske olieselskab Chevrons andel i udviklingen af feltet Rosebank ud for den britiske kyst. Prisen er ukendt.

Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor

Det norske energiselskab Equinor - tidligere kendt som Statoil - har mandag bekræftet en overtagelse af amerikanske Chevrons 40 pct. store andel i udviklingen af oliefeltet Rosebank ud for den britiske kyst.

Bekræftelsen kommer, efter at Reuters fredag i sidste uge rapporterede, at Eqionor var interesseret i at købe Chevrons andel i feltet. Hvad Equinor har måttet lægge på bordet for de 40 pct., melder parterne ikke noget om mandag.

Foruden Equinor er oliefeltet ejet af canadiske Suncor Energy med 40 pct. og skotske Siccar Point Energy med 20 pct.

Rosebank, som er et af de største uudviklede olie- og gasfelter ud for Storbritannien, kan potentielt ligge inde med mere end 300 mio. tønder olie, har Chevron tidligere estimeret.

Chevron vil kaste milliarder i tidligere Dong-felt

Dong sælger olie- og gasforretning til schweizisk selskab

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs