ShippingWatch

Norsk fond køber op igen – har brugt milliarder siden olienedtur

Den Stavanger-baserede kapitalfond Hitec Vision fortsætter med at købe op i oliebranchen med en ny handel på den britiske sokkel. Fonden har brugt 40 mia. norske kr., siden olieprisen begyndte at falde i 2014.

Foto: PR-foto/Eni Norge

Den norske kapitalfond Hitec Vision har foretaget endnu et opkøb i oliebranchen, skriver Dagens Næringsliv.

Der er tale om det britiske olieselskab Cieco, som har Hitec Vision betaler 3,3 mia. norske kr. for. Det svarer til tæt på 2,6 mia. danske kr.

Med det seneste opkøb har den Stavanger-baserede fond brugt 40 mia. norske kr. på at købe op på den norske og britiske sokkel, siden olieprisen begyndte at falde i midten af 2014.

Det er dog planen at bruge endnu flere penge. Ifølge Dagens Næringsliv vil Hitec Vision investere yderligere 80 mia. norske kr. over de næste fire år, så de samlede investeringer løber op i 120 mia. norske kr. siden 2014.

Det nye opkøb Cieco bliver lagt ind under Hitec Visions britiske olieselskab Verus Petroleum, som fremover vil have en produktion på 18.000 tønder om dagen.

Hitec Vision ejer desuden to selskaber med produktion på den norske sokkel, Vår Energi og Cape Omega. Vår Energi blev skabt, da fonden for nylig lagde sin olievirksomhed Point Ressources sammen med den italienske energiselskab Enis norske virksomhed.

Ifølge Dagens Næringsliv er Vår Energi siden blev en vigtig spiller i Norge med en produktion på omkring 180.000 tønder om dagen.

Fusion skaber ny oliekæmpe på norsk sokkel

Milliard-aftale får vigtig oliebase på norske hænder igen  

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs