ShippingWatch

Wintershall vil investere 15 mia kroner i Norge frem mod 2020

Det tyske olieselskab Wintershall vil bruge mere end en tredjedel af sit investeringsbudget på norsk sokkel, og olieselskabet opfordrer til bredt europæisk samarbejde om at sikre energiforsyningen.

Foto: Wintershall

Wintershall ser et stort potentiale i den norske del af Nordsøen, og det tyske olieselskab regner med at bruge mere end en tredjedel af sit globale budget på investeringer i regionen.

Nærmere bestemt vil Wintershall poste op mod to mia. euro, svarende til næsten 15 mia. kr., i vækst i Norge, skriver selskabet i en meddelelse i forbindelse med CEO Mario Mehrens deltagelse på offshorekonferencen Offshore Northern Seas i Stavanger.

I en tale ved konferencen kaldte topchefen samtidig på mere og bredere samarbejde i Europa for at sikre regionens fremtidige energiforsyning.

"Europa er nødt til at være bevidst om sine styrker, og man må håndtere de nye politiske og økonomiske udfordringer sammen. Kun ved tæt samarbejde med vores naboer kan vi garantere forsyningssikkerhed nu og i fremtiden," sagde Mario Mehrens ifølge meddelelsen.

Han understreger, at olie- og gaslande som Norge og Rusland vil spille en afgørende rolle som EU's primære energileverandører.

Olieselskab tager hul på milliardplan i Norge

Wintershall finder gas i Norge 

Tyske olieselskaber kaster milliarder på norsk sokkel 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs