ShippingWatch

Opec-landene vil øge olieproduktionen

Oliepriserne stiger en smule i kølvandet af, at Opec og dens allierede i løbet af natten til fredag blev enige om en foreløbig aftale om at øge produktionen af olie med omkring 1 mio. tønder om dagen.

Foto: /ritzau/Nabil al-Jurani/Arkiv

På mødet i Wien for det fælles ministerielt overvågningsudvalg, der anbefaler politiske beslutninger til Opec, blev udvalget enige om en foreløbig aftale, på trods af at den iranske olieminister, Bijan Zanganeh, forlod forhandlingerne.

Bijan Zanganeh udtalte, efter at han havde forladt forhandlingerne, at det er usandsynligt at Opec når til enighed om en fast aftale, når landene officielt mødes fredag. Han opfordrede samtidigt Opec til at modstå et stigende pres fra den amerikanske præsident, Donald Trump, om at øge produktionen af olietønder. Det skriver Reuters.

Ifølge Bloomberg er det ikke unormalt, at Opec afviger fra de foreløbige diskussioner, når de mødes for at ratificere aftaler, og Iran kan da også stadig nå at forhindre aftalen om en øget produktion, da gruppens beslutninger typisk skal være enstemmige.

Både Ruslands og Saudi-Arabiens energiministre har også givet udtryk for, at iransk samtykke er afgørende for en fremtidig aftale.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 73,95 dollar mod 73,78 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 66,42 dollar mod 65,73 dollar torsdag eftermiddag.

Opec tættere på enighed – der er bare en stor udfordring

Analytiker: Uenighed i Opec kan sende olieprisen tilbage til 60 dollars

Opec er dybt splittet op til afgørende ministermøde

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere