ShippingWatch

Medie: Spotmarkedet for offshoreskibe udvikler sig fladt

Spotraterne for offshoreskibe har udviklet sig fladt fra sidste år til i år, skriver Sysla.

Foto: Crop af DXR/CC BY-SA 4.0

Raterne for offshoreskibe som forsyningsskibe og ankerhåndteringsskibe (AHTS'ere) i spotmarkedet har ligget på samme niveau i første del af 2018 som sidste år.

Dermed er den tidligere udvikling stoppet, hvor raterne steg en smule først fra 2015 til 2016 og igen fra 2016 til 2017, skriver det norske medie Sysla.no.

"Der er mindre aktivitet end forventet," siger analytiker Inge Moy fra mæglerhuset Westshore om udviklingen for spotraterne.

Hun fremhæver at hele markedet for offshoreskibe har ændret sig markant efter det store fald i olieprisen i 2014. Også det andet marked end spotmarkedet, det vil sige de længere kontrakter for skibene, har undergået forandring. Kontrakterne er nemlig blevet kortere.

Amerikanske banker hænger på besværlige offshoreskibe

DOF Subsea ser stigende offshoreaktivitet i Nordsøen

Viking Supply Ships holdt i rødt af lav aktivitet

Forsiden lige nu

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fik genskabt en del af væksten, problemerne med dårlige bunkerolie fortsatte, og en hel række af de mest velrenommerede danske rederier som Norden, Torm, DFDS og J. Lauritzen fremlagde regnskab i ugen, der gik.

Søren Skou: "Vi er blevet en vækstvirksomhed igen"

Efter et par år, der overordnet har handlet om at sælge fra og skære den fremtidige containerforretning til, mener CEO Søren Skou, at Maersk igen er en vækstforretning. Især 2019 vil vise, om han får ret.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere