ShippingWatch

Medie: Spotmarkedet for offshoreskibe udvikler sig fladt

Spotraterne for offshoreskibe har udviklet sig fladt fra sidste år til i år, skriver Sysla.

Foto: Crop af DXR/CC BY-SA 4.0

Raterne for offshoreskibe som forsyningsskibe og ankerhåndteringsskibe (AHTS'ere) i spotmarkedet har ligget på samme niveau i første del af 2018 som sidste år.

Dermed er den tidligere udvikling stoppet, hvor raterne steg en smule først fra 2015 til 2016 og igen fra 2016 til 2017, skriver det norske medie Sysla.no.

"Der er mindre aktivitet end forventet," siger analytiker Inge Moy fra mæglerhuset Westshore om udviklingen for spotraterne.

Hun fremhæver at hele markedet for offshoreskibe har ændret sig markant efter det store fald i olieprisen i 2014. Også det andet marked end spotmarkedet, det vil sige de længere kontrakter for skibene, har undergået forandring. Kontrakterne er nemlig blevet kortere.

Amerikanske banker hænger på besværlige offshoreskibe

DOF Subsea ser stigende offshoreaktivitet i Nordsøen

Viking Supply Ships holdt i rødt af lav aktivitet

Forsiden lige nu

Rasmus Jarlov et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

DFDS har akut mangel på it-medarbejdere

Trods sin status som et af Danmarks største rederier, har DFDS svært ved at tiltrække medarbejdere til sin it-afdeling. Rederiet er langt fra det eneste med det problem.

Danske rederier: Handelskrig kan ramme os hårdt

"Det er skidt nyt for dansk søfart og ikke mindst for gastank, at det nu ser ud som om, vi er vidne til en regulær handelskrig mellem USA og Kina," siger Andrew McPhail, kommerciel direktør i Evergas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere