ShippingWatch

Opec sender blandede signaler om olieaftale

Olieprisen stiger svagt fredag morgen på blandede signaler fra Opec om, hvorvidt organisationen og dens allierede vil øge deres produktion af olie.

Den europæiske referenceolie, Brent, og den amerikanske WTI-olie oplever en svag prisstigning fredag morgen, mens priserne på guld og kobber falder.

Olieprisstigningen skyldes de blandede signaler, som olieinvestorer har fået fra Organisationen for Olieeksporterende Landes, Opec, om hvorvidt organisationen og dens allierede vil øge deres produktion af olie.

Både Rusland og Saudi-Arabien har givet udtryk for, at de er klar til at øge produktionen, men Iraks olieminister, Jabbar al-Luaibi, har fortalt Reuters, at en øget olieproduktion ikke kommer på tale i forbindelse med Opecs møde i Wien den 22. juni.

"Synspunkterne hos Opec-medlemmer er så vidt forskellige, at de nok ikke vil nå til enighed til mødet senere på måneden. Det er sandsynligt, at oliepriserne vil svinge, når usikkerheden stiger på markedet," siger Will Yun, der er råvareanalytiker hos Hyundai, til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 77,24 dollars mod 76,75 dollars torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 66,05 dollars mod 65,80 dollars torsdag eftermiddag.

Irans olieeksport rekordhøj før sanktioner kan ramme igen 

Oliepriserne stiger sammen med USA's indenlandske forbrug

Atlantic Petroleum leverer underskud og nedjusterer 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs