ShippingWatch

Statoil vil skære stor bid af CO2 i nye projekter

Nye projekter hos norske Statoil vil ifølge selskabet udlede langt mindre CO2, end tilfældet er i dag. Samtidig løfter selskabet sløret for breakeven-prisen på den næste generation.

Foto: Ole Jørgen Bratland/Statoil

Næste generation af olie- og gasprojekter hos norske Statoil vil udlede langt mindre CO2 end i dag, varsler det norske olieselskab på dagen, hvor Statoil holder en konference om bæredygtighed i London.

Ifølge Statoil vil de kommende felter have en CO2-intensitet på tre kg per tønde olieækvivlanet, hvilket er under 20 pct. af det gennemsnitlige niveau for industrien i dag. I gennemsnit udleder industrien 17 kg CO2 per tønde i dag, skriver selskabet.

"For at præstere godt i dagens globale kontekst, er bæredygtighed essentielt for forretningen," siger CEO for Statoil Eldar Sætre i meddelelsen.

"Statoil har en konkurrencemæssig fordel med evnen til at skabe overlegen værdi i en fremtid med lav udledning af drivhusgsser."

De nye felter i Statoils portefølje indeholder otte mia. tønder olieækvivlanter med et afkast på 30 pct., hvis olieprisen holder sig på 70 dollars per tønde, lyder forventninge. Det svarer til en gennemsnitlig breakeven-pris på 21 dollars per tønde.

Statoil vil frem mod 2030 reducere CO2 fra sin nuværende portefølje til otte kg per tønde olieækvivalent. Statoil har varslet, at selskabet i fremtiden rykker sig mere mod alternative energikilder som sol og vind. Inden længe skifter selskabet desuden navn til Equinor, som også skal understrege skiftet.

EU-politikere: Industrien skal selv stå for at blive CO2-fri 

Søren Skou: Lige nu har vi ikke svarene på CO2-målene 

Spillet om CO2-milliarderne til shipping er skudt i gang 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs