ShippingWatch

Topchef i hollandske Vroon fratræder efter redningsplan

Topchefen i den familieejede shippinggruppe Vroon træder tilbage umiddelbart efter gældsaftale med långiverne.

Foto: Vroon

Den hollandske shippinggruppe Vroon, der driver en samlet flåde på omkrig 200 skibe, har efter langvarige forhandlinger opnået en aftale med alle sine långivere.

Samtidig oplyser gruppen mandag, at Coco Vroon træder tilbage som adm. direktør i gruppen efter aftalen med långiverne og i respekt for de primære betingelser i den finansielle restrukturering, som det udtrykkes i en meddelse.

Vroon, der har offshore som en af sine vigtigste forretninger, kom i økonomiske vanskeligheder i sidste halvdel af 2016 og har siden forhandlet med sine banker om en redningsplan.

Coco Vroon vil som aktionær koncentere sig om den langsigtede udvikling af gruppen.

Han erstattes som CEO af Herman Marks, der har været i gruppen i en årrække, senest som finansdirektør og hvor han nu skal styre selskabet gennem restrukturering.

Vroon driver en stærkt diversificeret flåde fra mindre containerskibe, tørlast- og kemikalieskibe til fartøjer, der fragter levende kreaturer.

Raterne er på vej op for mindre containerskibe

Seaintel: Mindre redere afskærmet fra nedtur i container

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere