ShippingWatch

Medie: John Fredriksen vil købe Seadrills annullerede skibe

John Fredriksen er angiveligt i gang med at forhandle om kontrakter på boreskibe til flere milliarder kr., skriver Dagens Næringsliv. Kontrakterne er blevet annulleret af Seadrill.

Foto: Photo: Seadrill

Kontrakter på fire boreskibe er ved at få nye ejere med norske John Frederiksen i kulissen. Ifølge Dagens Næringsliv forhandler et selskab, der er tilnyttet John Fredriksens private Hemen Investments, om at overtage skibene fra de to sydkoreanske værfter Samsung og Daewoo.

Det viser amerikanske retsdokumenter, som mediet er i besiddelse af. Ingen har ønsket at kommentere oplysningerne om forhandlingerne.

De fire skibe stammer oprindeligt fra Seadrill, som er et andet af John Fredriksens selskaber, og som i februar landede en stor redningsplan med kreditorer efter langvarige forhandlinger. Seadrill har imidlertid annulleret kontrakterne på skibene, der blev indgået tilbage i sommeren 2013, hvor olieprisen lå på over 100 dollars per tønde, og virkeligheden var en helt anden for offshoreindustrien, end tilfældet er i dag.

Det er de kontrakter, der nu bliver forhandlet om med et andet John Fredriksen-selskab. Til sammen har de fire nybygningskontrakter en værdi af 2,1 mia. dollars svarende til 12, 5 mia. kr.

Avis: Seadrill har fået private lån af John Fredriksen 

Seadrill lander plan med kreditorer 

Borr Drilling vil udvide flåden med opkøb for 232,5 mio dollars 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs