ShippingWatch

Keppel overvejer salg af rigge til Borr Drilling

Singapore-værftet Keppel Corporation er i overvejelser om at sælge en række jack-up rigge til Borr Drilling, der er ledet af Tor Olav Trøim. Det skriver The Business Times.

Foto: GDFSuez

Opdateret mandag d. 22.01.18 kl. 07.30 med kommentar fra Keppel.

Seks jack-up rigge kan være på vej til at blive solgt fra Singapore-selskabet Keppel Corporation til norske Borr Drilling.

Det skriver den singaporeanske avis The Business Times. Over for avisen afviser Keppel Corporation imidlertid spekulationer om en anden aftale om finansiering af rigge gennem selskabet Grupo R, som er blevet bygget på Keppel-værftet FELS.

De seks jack-up rigge er endnu ikke blevet bygget, men er på vej til at blive færdiggjort på FELS-værftet, der er en del af Keppel Offshore & Marine. I en meddelelse bekræfter Keppel Corporation, at forhandlinger med Borr Drilling er i gang, men at ingen aftale endnu er nået. Samtidig understreger selskabet, at den føromtalte finansieringsaftale ikke er en realitet.

Borr Drilling er grundlagt af Tor Olav Trøim, der er i årevis var John Fredriksens højre hånd samt direktør i Seadrill. Han tog initiativ til Borr Drilling, som startede op ved udgangen af 2016, og hvor han i dag er formand for bestyrelsen.

Borr Drilling, der er noteret på børsen i Oslo og registreret på Bermuda, har pt. en flåde på 13 rigge. Yderligere 13 rigge står på ordrebogen hos selskabet, og de rigge vil blive leveret mellem 2018 og 2020, fremgik det af en opdatering om selskabet i december i sidste år.

Topanalytikere udpeger de bedste shipping- og olieaktier i 2018

Analytiker forventer først ro på rigmarkedet i 2020

Trøims nye Borr Drilling venter bedre rigmarked i 2018

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere