ShippingWatch

Trump klar til storudsalg af rettigheder til olieboringer

Den amerikanske regering ventes om få dage ifølge Bloomberg at fremlægge den største plan i årtier for salg af rettigheder til borerigselskaber i Atlanterhavet og andre dele af amerikansk farvand.

Foto: Tullow Oil

Trump-regeringen er parat til at åbne sine farvande og sælge rettigheder til at bore efter olie- og gas.

Planen, der ifølge Bloomberg er den mest vidtrækkende i flere årtier, ventes offentliggjort om få dage om vil omfatte salg af borerettigeheder i Det Arktiske Hav, Atlanterhavet, den østlige del af Den Mexicanske Golf og muligvis også dele af Stillehavet langs USA's kyster.

Forslaget fra den amerikanske regering forventes dog at møde modstand fra miljøorganisationer og interessegrupper, der tvang den tidligere amerikanske præsident Barrack Obama til at skrinlægge planer om salg af rettigheder i Atlanterhavet.

Donald Trumps planer flugter med ønsker i den amerikanske olieindustri om at sælge flere borerettigheder i Atlanten som supplement til den eksisterende olieproduktion i Den Mexicanske Golf.

Olieindustrien pressede også tidligere på for salg af rettigheder i de arktiske farvande nord for Alaska og i den østlige del af Den Mexicanske Golf.

USA vil mangedoble sin olieeksport inden for tre år 

Råolie er nu det vigtigste produkt i tank

USA lægger maksimalt pres på Opec 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs