ShippingWatch

Viking Supply Ships opnår længe ventet støtte til restrukturering

Offshorerederiet Viking Supply Ships har i flere måneder arbejdet med at få en restruktureringsaftale på plads og har nu fået støtte fra långiverne.

Regnskabet for tredje kvartal er flere gange blevet udskudt af offshorerederiet Viking Supply Ships, som har arbejdet hårdt på at få finansiel opbakning fra sine långivere for at kunne lande en restrukturering af rederiet.

Det er nu lykkedes, meddeler Viking Supply Ships i en meddelelse. Rederiets datterselskab Viking Supply Ships A/S har opnået støtte fra sine seniorudlånere til forslaget om restrukturering, og derfor forventer rederiet, at arbejdet med den den finansielle plan vil blive gjort færdig inden for kort tid.

Forslaget betyder bl.a., at rederiet vil få 15 mio. dollars i ny kapital gennem en allerede annonceret udstedelse af aktier. Derudover bliver der skåret betydeligt i rederiets renter frem mod første kvartal 2020. Samtidig bliver der ændret på nogle lånefaciliteter, så Viking Supply Ships A/S kan operere under de vanskelige markedsforhold, som længe har påvirket offshorebranchen, fremgår det.

Med låneaftalerne på plads vil regnskabet formentlig blive publiceret d. 18. december.

I september meddelte rederiet, at man havde brudt flere af betingelserne i sin bankaftale og derfor var nødsaget til at bede sine investorer om at træde til med nye penge.

Det var det svære offshoremarked, der sendte rederiet i problemer, hvor likviditeten var lavere end bankerne brød sig om. Derfor bad Viking Supply Ships på et møde sine investorer om i alt 120 mio. svenske kr. svarende til 93 mio. kr. Rederiets storaktionær, den norske rigmand Christen Sveaas, havde dog allerede på det tidspunkt garanteret pengene, hvis ikke andre aktionærer bed på.

"Komplicerede" gældsforhandlinger udskyder Viking Supplys regnskab igen

Viking Supply skal have hjælp af ejer for at redde bankaftale

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere