ShippingWatch

Viking Supply Ships opnår længe ventet støtte til restrukturering

Offshorerederiet Viking Supply Ships har i flere måneder arbejdet med at få en restruktureringsaftale på plads og har nu fået støtte fra långiverne.

Foto: Viking Supply Ships

Regnskabet for tredje kvartal er flere gange blevet udskudt af offshorerederiet Viking Supply Ships, som har arbejdet hårdt på at få finansiel opbakning fra sine långivere for at kunne lande en restrukturering af rederiet.

Det er nu lykkedes, meddeler Viking Supply Ships i en meddelelse. Rederiets datterselskab Viking Supply Ships A/S har opnået støtte fra sine seniorudlånere til forslaget om restrukturering, og derfor forventer rederiet, at arbejdet med den den finansielle plan vil blive gjort færdig inden for kort tid.

Forslaget betyder bl.a., at rederiet vil få 15 mio. dollars i ny kapital gennem en allerede annonceret udstedelse af aktier. Derudover bliver der skåret betydeligt i rederiets renter frem mod første kvartal 2020. Samtidig bliver der ændret på nogle lånefaciliteter, så Viking Supply Ships A/S kan operere under de vanskelige markedsforhold, som længe har påvirket offshorebranchen, fremgår det.

Med låneaftalerne på plads vil regnskabet formentlig blive publiceret d. 18. december.

I september meddelte rederiet, at man havde brudt flere af betingelserne i sin bankaftale og derfor var nødsaget til at bede sine investorer om at træde til med nye penge.

Det var det svære offshoremarked, der sendte rederiet i problemer, hvor likviditeten var lavere end bankerne brød sig om. Derfor bad Viking Supply Ships på et møde sine investorer om i alt 120 mio. svenske kr. svarende til 93 mio. kr. Rederiets storaktionær, den norske rigmand Christen Sveaas, havde dog allerede på det tidspunkt garanteret pengene, hvis ikke andre aktionærer bed på.

"Komplicerede" gældsforhandlinger udskyder Viking Supplys regnskab igen

Viking Supply skal have hjælp af ejer for at redde bankaftale

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere