ShippingWatch

Nordsø-olie krydser 65 dollars for første gang siden juni 2015

Olieprisernes stigning fortsætter tirsdag morgen, hvor prisen for en tønde olie fra Nordsøen nu ligger på over 65 dollars.

Tirsdag morgen fortsætter olieprisernes stigning, mens guld og kobber kun viser mindre udsving.

På oliemarkedet Brent råoliepriser er prisen på nordsøolie nu over 65 dollars per tønde, efter at lukningen af Forties North Sea-rørledningen har fjernet et væsentligt produktions udbud i et marked, der allerede var stramt på grund af de Opec-ledede produktionsnedskæringer.

Brentolie på 65 dollars er ikke set siden den store nedtur, hvor 65 dollarmærket blev krydset den modsatte vej i juni 2015 inden markedet bundede ud i januar 2016 med en Brentoliepris på omkring 39 dollars.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 65,25 dollars mod 64,45 dollars mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 58,25 dollars mod 57,70 dollars mandag eftermiddag.

På guldmarkedet er efterspørgslen reguleret af svingninger i de amerikanske renter samt det gældende risikobillede.

Tirsdag morgen koster en ounce guld 1244 dollars mod 1248 dollars mandag eftermiddag og en bund på 1241 dollars sent mandag aften.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 6629 dollar mod 6639 dollar mandag eftermiddag.

Olieprisen er stadig langt fra magisk skifergrænse

Efter nedturen kommer offshore-job tilbage i Nordsøen

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere