ShippingWatch

Ellemann: Den største nogensinde

Mærsk Mc-Kinney Møller var den største danske erhvervsmand nogensinde, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Den 16.april 2012. Det blev dagen, da Danmark mistede en koryfæ indenfor Dansk Erhversliv.

Mærsk Mc-Kinney Møller er gået bort 98 år gammel.

Og ifølge tidligere udenrigsminister for Venstre Uffe Ellemann-Jensen, så er Mærsk Mc-Kinney Møller noget helt enestående i dansk historie.

"Det er en person, som vi alle sammen har grund til at mindes med meget stor taknemlighed. Jeg mener, ikke at der igennem har været nogen enkeltstående dansk erhvervsmand, der har betydet så meget for Danmarks omdømme og Danmarks styrke. Det er helt enestående," siger Uffe Ellemann-Jensen til jp.dk

Er han den største danske erhvervsmand nogensinde?

"Det mener jeg helt afgjort han er. Set i en international sammenhæng. Ingen har betydet så meget for Danmark og dansk erhvervsliv, som han har gjort," siger Uffe Ellemann-Jensen.

Og han peger på, at en af forklaringerne ligger i Mærks Mc-Kinney Møllers personlighed.

"Han var en meget sjælden kombination af mange forskellige ting. Flid, energi og pligtopfyldenhed og så en kollosal viden, og så var han et meget charmerende menneske og et bredt favnende menneske med musiske interesser, kunst, litteratur, opera og ballet. En fantastisk kombination. Alt det var medvirkende til, at han opbyggede et personligt netværk rundt om i verden, der var helt enestående " siger Uffe Ellemann-Jensen.

Mere fra ShippingWatch

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs