Boom i nye maritime uddannelser

Danmark og frem for alt Copenhagen Business School (CBS) kaster sig for alvor ind i kampen om at uddanne ledere og topledere inden for den vigtige maritime industri.

Til efteråret starter CBS en halvårlig ”minor,” som er en pakke af tre eller fire valgfag udbudt på cand.merc.-studiets andet år med titlen ”Minor in Maritime Business.”

Uddannelsen er udviklet, efter at CBS har konsulteret det blå erhvervsliv i Danmark, som har efterlyst bedre muligheder for at uddanne medarbejdere til ledende stillinger især i de mange hovedkontorer for rederier og andre maritime virksomheder, der findes i København.

Købmandskab

”Danmarks historiske succes inden for shipping hænger nøje sammen med en god sans for almindeligt købmandskab, men det er ikke længere nok for at klare sig. Globaliseringen gør, at vi skal udvikle nye kompetencer. Der findes uddannelser for folk, der allerede er i erhvervet, nu bliver der en helt ny mulighed for at specialisere sig inden for shipping i løbet af uddannelsen,” forklarer lektor Henrik Sornn-Friese. Han er studieleder for Cand.merc.-uddannelsen og centerleder af Center for Shipping Economics and Innovation på CBS.

Globaliseringen betyder en ny arbejdsdeling i den maritime verden, hvor den danske klynge populært sagt er gået væk fra at bygge skibe og bemande dem til at bemande hovedsæderne i Danmark og de regionale kontorer rundt omkring i verden. Hertil kommer, at man som leder, også inden for shipping, skal kunne håndtere emner som miljø CSR i en international sammenhæng. Uddannelsen vil have fag inden for det operationelle, logistik og shippingmarkedet.

Blue MBA

Det er også CBS, der står bag The Blue MBA, som er den eneste deltids executive MBA i verden inden for shipping og logistik. Uddannelsen, der er til ledende medarbejdere, der allerede har en del erfaring, blev grundlagt i 2001 og fik et rekordhøjt optag af elever på den seneste årgang (2011-2013).

For at motivere endnu flere medarbejdere i det blå erhvervsliv til at videreuddanne besluttede Den Danske Maritime Fond i januar i år at udbyde 100 legater til MBA uddannelser fordelt over de næste fem år

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også