ShippingWatch

Aalborg Havn ser fremgang i første halvår

Mængden af losset og lastet gods i Aalborg Havn steg i årets første seks måneder. En mild vinter, fremgang i byggerisektoren og nye kunder står bag fremgangen, oplyser havnen i en meddelelse.

Foto: Aalborg Havn

Aalborg Havn har hævet både volumen og bundlinjen i første halvår af 2017, hvor havnen ellers mest har været i overskrifterne for sin langvarige strid med det grønlandske rederi Royal Artic Line.

I årets første seks måneder er volumen steget til 1,56 mio. tons gods mod cirka 1,40 mio. tons i samme periode af sidste år.

Bundlinjen viser samtidig et overskud på 18,1 mio. kr., mens omsætningen lyder på lidt ver 100 mio. kr. Aalborg Havn oplyser dog ikke de sammenlignelige tal for sidste år.

"Det er en kombination af en mild vinter, en byggerisektor i fremgang og nye kunder på Aalborg Havn, der har bidraget til en fordobling af godstyperne jord og sten-arter. Udskibning af jern- og metalskrot har også haft fremgang, hvilket skyldes øget omsætning fra både eksisterende og nye kunder på Aalborg Havn," lyder det i en meddelelse.

Grønlandsk storkunde bakker op om RAL's kursskifte

RAL-ansatte genoptager arbejdet i Aalborg Havn

RAL's direktør: Dybt forkasteligt at strejke i Aalborg

RAL klar til at nedlægge 110 job ved at flytte til Aarhus

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere