ShippingWatch

Hyundai køber to af Hanjins asiatiske terminaler

Hyundai Merchant Marine har købt to terminaler fra det kollapsede Hanjin og har nu i alt helt eller delvist overtaget fire af Hanjins terminaler.

Foto: PR-foto/Hyundai Merchant Marine

Hyundai Merchant Marine har købt Hanjins ejerandel på 100 pct. i to terminaler i Tokyo og Kaohsiung i Taiwan.

Investeringen beløber sig til 13,15 mio. dollars, oplyser Hyundai Merchant Marine i en meddelelse.

"Opkøbet af Hanjin Pacifics ejerandel vil betyde en udvidelse af havnenetværket og styrke vores konkurrencekraft på salg. Vi forventer i høj grad, at det vil have en synergieffekt med HMM+K2-konsortiet, som træder i kraft 1. marts," skriver HMM i meddelelsen med henvisning til selskabets samarbejde med de to andre koreanske rederier Heung-A Shipping og Sinokor.

Med det nye opkøb har HMM nu købt op i fire af Hanjins terminalejerskaber. Foruden det fulde ejerskab af Hanjins terminaler i Tokyo og Kaohsung, har HMM overtaget 100 pct. af Hanjins investering i terminalen i Algeciras og 20 pct. af Hanjins ejerskab af TTI Long Beach.

HMM har tidligere udtrykt ønske om også at overtage Hanjins terminaler i Busan, der er Sydkoreas største havneby.

HMM tror først på plus i anden halvdel af 2018

HMM køber alligevel del af Hanjins terminaler

Nyt koreansk containerrederi køber også Hanjin-terminaler

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere