ShippingWatch

DP World øger godsmængde trods "udfordrende markeder"

Det Dubai-baserede havneselskab DP World øgede mængden af håndterede tyvefodscontainere i 2016. Alene i fjerde kvartal blev det ifølge selskabet til en stigning på 6 pct., som især var drevet af stærk vækst i Asien, Stillehavet og Europa.

Foto: DP World/PR

DP World havde fremgang i 2016 målt på antallet af håndterede tyvefodscontainere, fremgår det af en meddelelse fra havneselskabet.

I alt håndterede DP Worlds containerterminaler brutto 63,7 mio. tyvefodscontainere. Der er tale om en stigning på 3,2 pct. rapporteret og på 2,2 pct., når der alene ses på de containerterminaler, som DP World også havde ansvaret for i hele 2015.

I fjerde kvartal alene øgede DP World, som blandt andet er en konkurrent til APM Terminals, volumenen med seks pct., hvilket ifølge selskabet var drevet af "stærk vækst" i Asien, Stillehavet og Europa, mens regionerne Amerika og Australien leverede stabile resultater i perioden.

"På trods af udfordrende markedsvilkår, især for vores flagskib Jebel Ali (i Dubai, red.), har vores portefølje fortsat leveret en vækst, der overgår markedsvæksten, hvilket endnu engang viser fordelene ved at drive en globalt diversificeret portefølje," siger DP Worlds topchef Sultan Ahmed Bin Sulayem ifølge en meddelelse, hvor han forventer, at nye projekter i Rotterdam, Nhava Sheva i Indien, London og Yarimca i Tyrkiet vil generere vækst til selskabets portefølje.

Netto og fraregnet andre selskabers ejerandele i terminalerne håndterede DP World i fjerde kvartal 29,2 mio. tyvefodscontainere - en stigning på 0,4 pct. i forhold til samme periode sidste år.

I morgen kommer APM Terminals med tal for 2016 sammen med den øvrige del af Maersk-gruppen.

DP World skaber pengetank på 3,7 mia dollars

DP World ser lyst på fremtiden trods beskeden vækst

DP vinder stor terminal-kontrakt i Afrika

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere