ShippingWatch

Stor fremgang i Skagen Havn op til ny udvidelse

I de svære år fra 2008 til 2014 er det lykkedes at øge omsætningen i Skagen Havn med 46 pct. Det viser en ny analyse, og det bekræfter havnens direktør Willy B. Hansen i, at der er grundlag for den næste udvidelse af havnen.

Foto: Skagen Havn/PR

Siden finanskrisen er det gået den rigtige vej i Skagen Havn, som ud over at være Danmarks største fiskerihavn også bliver en stadigt større magnet på de eftertragtede krydstogtskibe.

Det fremgår af ny erhvervsanalyse af havnen, som baserer sig på tal fra 2008-2014 og interviews med en række af de største aktører på havnen. I perioden er omsætningen steget med 46 pct. til 4,3 mia. kroner, og beskæftigelsen er forøget med 285 årsværk til at udgøre 2627 årsværk i 2014.

"Det er noget, som vi på virksomhedernes vegne bemærker med tilfredshed. Det er gavnligt for hele erhvervsklyngen, det er gavnligt for hele havnen og lokalsamfundet, og det smitter jo af på vores ejere," siger Willy B. Hansen, direktør i Skagen Havn.

Han henviser til, at den øgede omsætninger giver flere skattekroner i kassen. Den samlede skattevirkning fra Skagen Havn lå i 2014 på 391 mio. kroner, hvilket er en stigning på ca. 116 mio. kroner, svarende til ca. 42 pct., siden 2008.

730 meter ny kaj i 2019

Willy B. Hansen forventer, at også de kommende år vil byde på "stor" fremgang, og ambitionerne er da også til at få øje på i det nordligste Nordjylland. Efter at den seneste etape af havneudvidelsen blev afsluttet i 2015, er de indledende manøvrer til næste udvidelse, etape 3, allerede i gang. Cowi er hyret som bygherrerådgiver, VVM-redegørelsen er undervejs, og hvis alt går vel, kan projektet komme i EU-udbud i starten af 2017, og arbejdet kan gå i gang i løbet af sommeren samme år.

I starten af 2019 kan 130.000 kvm landudvidelse og 730 meter ny kaj stå færdig med det primære formål at skabe større og bedre rammer for fiskeriet. Forinden er der dog et par store udfordringer i form af både VVM-redegørelsen og en forretningsplan, der ved udgangen af 2016 skal se tilpas solid ud.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

"Det forudsætter, at jeg finder tilstrækkeligt mange kunder, som er interesserede i at være en del af den nye etape, og at vi ser et potentiale for, at de vil skabe en omsætning og en indtjening, der får vores investering til at hvile på et fornuftigt grundlag," siger Willy B. Hansen og tilføjer, at interviewene i den nye erhvervsanalyse har været med til at tegne et billede af behovet for den nye udvidelsen.

Udvidelsen er en del af Skagen Havns 2020-strategi. Strategien indeholder også en målsætning om at øge antallet af krydstogtskibe fra 14 anløb i 2015 til 40 anløb i 2020, og i 2030 vil Skagen være Danmarks næststørste krydstogthavn med 50 anløb og mere end 50.000 passagerer.

Erhvervsanalysen af Skagen Havn kan downloades her.

Karstensens Skibsværft fik bedste resultat i årevis

Kosan Crisplant forhandler om flere nye LNG-anlæg

Orskov overrasker positivt i presset værftsmarked 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs