ShippingWatch

Aarhus Havn optimistisk efter fremgang i 2015

2015 bød på fremgang inden for flere forretningsområder i Aarhus Havn, hvor direktør Jakob Flyvbjerg Christensen hæfter sig særligt ved en vækst på fem procent i containerforretningen.

Foto: Aarhus Havn

445.000 containere, 1.000.000 tons olie og 1.000.000 personbiler blev sidste år transporteret ind eller ud af Aarhus havn på ca. 5.500 skibe.

Ovenstående er nogle af de aktiviteter, der er årsag til, at Aarhus Havn i 2015 kunne realisere en fremgang i omsætningen på fire pct., hvilket gav en nettoomsætning på 246 mio. kroner, oplyser havnen i en pressemeddelelse. Både skibs- og kajafgifter samt udlejning af arealer gav fremgang, mens serviceydelser var status quo i forhold til året før.

Det samlede resultat for 2015 er betydeligt større (81 pct.) end i 2014, hvilket blandt andet skyldes en ekstraordinær indtægt fra salg af anlægsaktiver på 48 mio. kroner, som således bidrager væsentligt til det samlede realiserede overskud på 84 mio. kroner.

I pressemeddelelsen udtrykker Aarhus Havn grund til optimisme, hvis man kigger på de enkelte forretningsområder. Antallet af containere, der blev løftet over kaj, steg med fem pct., og Aarhus Havn var i forvejen Danmarks største containerhavn med en markedsandel på ca. 60 pct.

"Med en stigning på fem pct. har vi taget yderligere markedsandele i Danmark, men også i forhold til Hamburg. Jeg er godt tilfreds med det resultat, når vi samtidig ved, at væksten er drevet af eksporten," siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen.

Aarhus Havn ser væksten fortsætte ind i 2016

Også på bulkområdet, som består af landbrug, byggematerialer, genbrug og energi, lykkedes det Aarhus Havn at realisere en mindre stigning på trods af OW Bunkers konkurs i 2014. En ny operatør formåede at indhente de første måneders tab – blandt andet fordi flere containerrederier nu har valgt Aarhus som bunkringshavn.

Den største fremgang er et plus på 14 pct. i antallet af personbiler mellem Aarhus og Odden. Det betød samtidig, at der for første gang nogensinde blev overført mere end en mio. personbiler på den strækning.

Den samlede godsomsætning steg med to pct., hvilket er dobbelt så meget som den stigning, der blev realiseret i samtlige danske havne, hvor godsomsætningen steg med en pct. i samme periode.

Til sammenligning faldt mængden af containere gennem Hamborg Havn med 9,3 pct. i 2015.

Markant dyk i containermængderne i Hamborg Havn

 

Rotterdam Havn øger trafik og omsætning

Gøteborg Havn indstiller sig på nyt vækstniveau

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere