ShippingWatch

Drift tilbage til normal på Fredericia Havn efter brand

Efter at omkring 100 mand weekenden over har arbejdet på at rydde op efter en stor brand i en tank med fritureolie på Fredericia Havn, er infrastrukturen nu ved at være genetableret og driften er tilbage på normalt niveau.

Foto: Fredericia Havn

Efter en weekend med en oprydningsindsats fra omkring 100 mand er Møllebugt-området på Fredericia Havn stort set oprenset for rester af palmeolie og flydende gødning, der blev spredt ud over området, da en kraftig brand brød ud i en tank med fritureolie onsdag i sidste uge. Infrastrukturen er genetableret i området, og Strandvejen er genåbnet for trafik.

Området er stort set ryddet op, og trafikken kan igen køre uhindret på havneområdet, skriver Fredericia Havn i en pressemeddelelse.

Der er dog fortsat udfordringer med afledning af spildevand, da spildevandssystemet på havnen har været lukket ned for at sikre, at gødningsrester ikke spreder sig til Fredericias spildevandsanlæg. Omkring 30 containere er fyldt med rester af spildevand, palmeolie og flydende gødning, og dette køres efterfølgende til Ekokem i Nyborg.


Fredericia Havn har normal drift igen

I ADP A/S, Associated Danish Ports, som ejer og driver havnene i Fredericia, Middelfart og Nyborg, afbrød CEO Nils Skeby torsdag sin ferie og ankom lørdag morgen til Fredericia Havn.

"Beredskab og politi har ydet en meget flot indsats under hele branden natten til onsdag og hele torsdagen. Når man tænker på ulykkens omfang, er det fantastisk flot, at vi allerede dagen efter kunne genetablere driften på store dele af Fredericia Havn," siger Nils Skeby i pressemeddelelsen.

"Allerede fredag aften tog havnen imod et RoRo-skib, som blev håndteret uden problemer. Der er også blevet losset stålplader og håndteret containerskibe hele weekenden. Her tirsdag tager vi imod 5000 tons træpiller på Møllebugtkajen, som er et af de kajområder, der har været ramt oven på ulykken," siger Nils Skeby.

"Mange af vores kunder har været hårdt ramt, og vi har igennem hele forløbet sikret os, at det store oprydningsarbejde er blevet koordineret og kommunikeret ud via informationsmøder for havnens kunder, miljømyndigheder, forsyningsselskaber, beredskab og politi. Vi har afholdt tre store informationsmøder og holder endnu et på fredag," siger Nils Skeby.

Bunker Holding og Frederikshavn i aftale om LNG-anlæg

DanPilot og konkurrenten i tæt dialog om lodsninger

Avis: Dong overvejer frasalg af olieterminal

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere